Låna pengar med smslån

Smslån är någon som har blivit vanliga det senaste 5 åren, det har blivit enklare att ansöka men reglerna har ändrats och vissa saker har gjort processen långsammare. Smslånen har framkommit eftersom mobiltelefonerna och mobiltelefonabonnemangen har utvecklats de senaste året. Det går även att ansöka om smslån om man har ett kontantkort, inget abonnemang krävs i de flesta fall. För att ansöka måste kontantkortet vara registrerad på rätt person som ska ansöka om lånet.

Så fungerar smslån

I nio fall av tio så skickar man ett sms med uppgifter till långivaren, det är därför det heter smslån. Först och främst ska du ta reda på hur mycket du ska låna och vart du vill att pengarna ska sättas in. Du behöver alltså ha alla uppgifter om ditt bankkonto dit lånet ska.

Första letar du reda på en smslångivare som kan låna ut pengar. Belopp som går att låna är allt mellan 1000 – 10 000 kr och har en återbetalningstid på 2 – 6 månader. Ta reda på hur du ansöker och vad som gäller med utbetalningar. Är det bråttom att få in pengarna så ska man leta efter någon som ger ut pengarna samma dag.

Ansök i god tid på förmiddagen så är det sannolikt att du har pengarna samma dag, förutsatt att du blir godkänd i låneansökan.

Tänk på detta när du ansöker om smslån

En kort checklista på det du ska ha med dig när du ansöker om ett smslån. Ha tillgång till:

Din adress

Inkomst

Bank och bankkonto

Veta hur mycket du ska låna

Veta hur du kan betala tillbaka lånet

Fulheterna inom smslån

Innan december 2014 så var smslångivarna inte tvungen att vara godkänd av Finansinspektionen. När smslån blev mer utbrett på 2000-talet så hamnade allt fler i skuldfällor. Företag som erbjöd smslån hade bristfälliga kontroller på personer som ansökte om smslån genom dem. Många fick problem med att betala tillbaka lånen eftersom de troligen inte skulle ha blivit godkänd från första början. Men idag är det hårdare regler och idag har alla smslångivare kontroller som ska fånga upp dem med liten kreditvänlighet.

Smslån med betalningsanmärkning?

Vissa långivare och även de som erbjuder smslån har öppnat famnen för personer som har betalningsanmärkningar. Det betyder att har man en betalningsanmärkning så finns det en chans att få ett lån om man kan visa upp att man har inkomst idag och inte har någon obetald skuld hos Kronofogden. En betalningsanmärkning kan man få genom att ha missat en liten summa och det tycker vissa låneföretag att man inte ska straffas för. De vill ge personer en andra chans, men bara om man ska visa att man sköter sin ekonomi idag.

Villkor och regler för smslån- Viktigt!

Läs igenom villkoren för smslånet minst två gånger innan du skickar in ansökan. Ta reda på allt som tillkommer, hur mycket den totala summan blir, den summa som du ska betala tillbaka till smslångivaren. Samt vad som händer om du inte kan betala tillbaka inom ett visst datum.